Com afecta la diabetis la salut bucodental

promoció especial

El 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis. Per ajudar a prevenir i millorar la salut bucodental de les persones diabètiques durant un mes oferim una revisió i un kit d'higiene bucodental gratuïts a les persones afectades per aquesta malaltia.

Contacta amb nosaltres al 93 343 66 41 per sol·licitar la teva cita.

La salut bucodental no està aïllada de la resta del cos. Tots els nostres sistemes, òrgans i fins i tot cada cèl·lula s'interrelacionen per funcionar, per la qual cosa algunes malalties que s'originen en determinades parts també poden afectar la nostra boca.

Aquest és el cas de la diabetis, una malaltia crònica que, segons dades de l'OMS, pateixen més de 400 milions de persones a tot el món, una de cada onze.

La diabetis consisteix en una disfunció del pàncrees que altera la producció d'insulina, cosa que afecta la capacitat del nostre cos per processar el sucre. Un excés de sucre a la sang pot provocar problemes cardíacs, renals o de circulació, a més de problemes bucodentals, que són els que tractarem en aquest article.

1. Malalties de les genives

La gingivitis i la periodontitis són una de les possibles complicacions de la diabetis, ja que aquesta malaltia disminueix la nostra capacitat per combatre les infeccions bacterianes.

La gingivitis és una malaltia d'origen bacterià, que es produeix quan la placa o biofilm s'acumula al voltant de les dents. Els bacteris presents a la placa ataquen el teixit tou que envolta la dent, provocant envermelliment, inflamació i sagnat. En una fase més avançada passa a ser periodontitis. La diabetis ens fa més susceptibles a aquesta infecció, cosa que agreuja el problema. Igualment, si no es controla la malaltia, malgrat tractar la periodontitis, la curació i cicatrització es veuran afectades.

2. Càries

Una altra de les possibles conseqüències de la diabetis és la sequedat bucal. Aquesta sequedat pot causar malestar o dolor, nafres i infeccions, ja que la manca de saliva altera la flora que protegeix la nostra boca.

La saliva pot actuar com a protectora contra la càries, en contribuir a netejar la nostra boca i reduir l'acidesa de certs aliments que ataquen la flora i l'esmalt dental. Quan la producció de saliva disminueix, quedem més exposats a la càries.

3. Candidiasi oral

La candidiasi oral es detecta per unes petites taques blanquinoses que apareixen a la cavitat bucal ia la llengua, i que de vegades es confonen amb restes de menjar, però que no es desprèn en tractar de retirar-les amb una gasa.

Aquesta infecció està causada per un fong oportunista que només provoca infecció quan el sistema immunitari i lequilibri de bacteris de la boca es veuen alterats, com passa amb la diabetis.

Consells per a la salut bucodental en persones diabètiques

Les persones diabètiques han de prestar especial atenció a la cura de la boca i de la salut dental, ja que qualsevol problema es pot veure agreujat per la menor resistència a les infeccions i la sequedat bucal.

El més important és informar el teu dentista del teu estat de salut en relació amb la diabetis, perquè ell pugui avaluar com afecta la teva salut bucodental, especialment abans de qualsevol intervenció quirúrgica. A més, com més controlats tinguis els nivells de glucosa, més resistència tindràs a possibles infeccions i problemes derivats.

  • Visita al teu dentista, com a mínim cada sis mesos per controlar l'estat de la teva boca.
  • Segueix de forma rigorosa les recomanacions d'higiene bucodental del teu dentista: raspallat, fil dental, raspalls interdentals i col·lutoris.
  • Intenta programar les visites al dentista als matins, quan els nivells de glucosa solen estar més controlats.
  • Para atenció a qualsevol símptoma o irregularitat, sobretot si t'has sotmès a alguna intervenció, ja que la diabetis també disminueix la rapidesa amb què cicatritzem.

No dubtis a consultar-nos si tens alguna pregunta. Recordeu, sempre és millor prevenir!

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA