Afecta la marihuana a la teva salut bucodental?

Les enquestes de consum de drogues a Espanya destaquen que cada cop hi ha més persones que consumeixen cànnabis de forma recreativa, encara que sigui esporàdicament. Molts consumidors la perceben com una substància poc agressiva, fins i tot inofensiva per a la salut, a diferència del tabac o l'alcohol. Però és realment així?

L'accés a la cànnabis és més fàcil que anys enrere, per la qual cosa n'ha augmentat el consum tant terapèutic com recreatiu. De fet, la marihuana és la droga que més es produeix al món segons el Informe Mundial sobre Drogues de l'ONU, i només a Espanya hi ha uns 2,2 milions de persones que la consumeixen com a mínim cada mes (EDADES, Enquesta sobre alcohol i altres drogues a Espanya, del Ministeri de Sanitat).

Sense entrar al debat sobre els riscos del seu consum, beneficis i perjudicis, el consum de cànnabis o cànnabis impacta en diferents sistemes del cos, com el nerviós, cardiovascular, respiratori o immunològic. Tot i això, els estudis científics no són concloents a l'hora de concretar els efectes perjudicials a llarg termini sobre aquests. El que sí que és ben conegut és l'afectació cognitiva d'aquesta droga, que de vegades disminueix la capacitat de concentració, influència sobre l'estat anímic i redueix les capacitats cognitives en general.

Així mateix, és possible que afecti negativament la salut bucodental, augmentant el risc de càries i de malalties periodontals.

Efectes de la marihuana a la salut bucodental

Encara que no hi hagi una correlació directa entre consum de cànnabis i una pitjor salut bucodental, sí que hi ha alguns factors que poden influir, com per exemple:

  • La marihuana provoca sequedat bucal, per la manca de saliva a curt termini. Això altera lequilibri de la flora i els bacteris de la nostra boca.
  • També provoca un augment de la gana, cosa que pot portar al consum d'aliments cariogènics (que provoquen càries) i begudes ensucrades.
  • En general, l'estil de vida dels consumidors habituals de cànnabis pot condicionar la seva salut bucodental, ja que també tendeixen a fumar tabac amb freqüència, i de vegades a seguir pitjors hàbits de salut (alimentaris, de descans, etc.).

Recomanacions per cuidar la nostra salut bucodental

  • Deixa de fumar, ja sigui marihuana o tabac. Els estudis sobre la marihuana no són concloents, però els del tabac sí. A més, molts fumadors de cànnabis tendeixen a fumar també tabac, per la qual cosa el risc d'una pitjor salut bucodental augmenta.
  • Si et sagnen les genives, acudeix immediatament al teu dentista. Tot i que hi ha diversos factors que influeixen en les malalties periodontals, fumar tabac o marihuana empitjora els efectes.
  • Visita al teu dentista com a mínim cada sis mesos. Et recomanarà, siguin quins siguin els teus hàbits, les cures més específiques per a la teva boca i la teva salut bucodental en general.
  • Mantingues uns bons hàbits d'higiene bucodental. Segueix els consells del teu dentista, i fes-ho de forma regular i sistemàtica.
  • Passa't un fil dental després del raspallat. Ajuda a reduir les càries més del 70%.
  • Evita consumir sucres, ja sigui en aliments o en begudes.

La salut bucodental depèn de diversos factors. El consum de cànnabis, ja sigui terapèutic o recreatiu, pot ser un més. En qualsevol cas, et recomanem que visitis el teu dentista de manera regular per avaluar l'estat de salut de la teva boca i que et doni consells específics per cuidar-la segons el teu cas i els teus hàbits.

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA