Estètica dental a Barcelona. 6 consells per a una boca sana.

Prevenció és el millor per tenir una boca sana

La millor manera de tenir una boca sa i un somriure bonic és la prevenció. Netejar-la i cuidar-la diàriament amb aquests consells no us portarà gairebé temps, et donarà molt bons resultats i evitarà problemes posteriors.

La Regla del 2
de la Higiene Bucal

Raspalla't les dents 2 vegades al dia, durant 2 minuts, amb almenys 2 instruments. L'ideal és netejar-se les dents després de cada àpat, però com que això és moltes vegades complicat recomanem que siguin, almenys, 2 vegades al dia en profunditat.

Per això és important la tècnica i el tipus de raspallat, si pot ser amb un raspall elèctric que és més eficient, i completar la neteja amb un instrument que arribi fins on no arriben els raspalls.

També és important no ser agressiu ja que pots fer malbé les genives i no s'ha d'oblidar de la llengua, que és el “felput” de la boca i has de ser raspallada almenys una vegada per setmana.

higienebucal

El complement indispensable
del raspall de dents

El raspall realitza la neteja principal de la teva boca, però no arriba a tot arreu. Els buits entre les dents o els espais que deixa la reculada de les genives són llocs on no té accés i és molt important completar la neteja amb altres instruments, ja que és en aquelles zones on la neteja és més complicada i on es comença a formar la tosca i les càries.

Pots fer servir fil dental, un raspall interproximal o un irrigador dental, però és important que el teu dentista et digui quin s'adapta millor a les necessitats i característiques de la teva boca i t'expliqui bé com fer-los servir perquè la neteja sigui efectiva i no facis malbé ni les teves dents ni les teves genives.

raspallets

Esbandidas bucals, el tercer complement,
però no per a totes les persones

Les esbandidas bucals són un altre bon complement a la neteja, però han d'estar prescrits per un professional en base a les teves característiques i sota supervisió perquè no generi problemes, perquè no tothom els ha d'utilitzar encara que ho cregui oportú.

Les esbandides són necessàries quan es té un problema de genives com la gingivitis o la periodintitis, o si tenim un alt risc de càries per afegir fluor a la superfície de l'esmalt. I sempre han de ser utilitzats sota la supervisió del dentista perquè el seu ús continuat pot comportar efectes secundaris com a alteració del gust i la tinció de les dents i la llengua.

A més, i molt important, si els glopeigs de fluor són utilitzats per nens s'ha de fer sota la supervisió dels pares per evitar la seva ingesta. Una cosa molt més comuna del que podríem pensar.

glopeigs

Evita aliments
i begudes ensucrades

El sucre és l'enemic íntim de l'esmalt dental, la primera capa de protecció de les nostres dents.

Hi ha molts productes que contenen sucres, no només estan els relacionats amb una mala dieta com els refrescos, la brioixeria industrial o les llaminadures. El mànec conté molta fructosa i la mel molta dextrosa, que són saludables per al nostre organisme però els sucres dels quals fan malbé l'esmalt de les dents.

Per això, abans de 20 minuts des de la ingesta de qualsevol producte ensucrat cal rentar-se les dents. Perquè aquest és el temps que necessiten els bacteris a la boca per fermentar el sucre i crear àcid làctic, que és el responsable de produir la primera lesió a l'esmalt que es convertirà en la càries.

alimentsibegudes

Evita el tabac,
sí, també per les dents

El tabac produeix problemes també a nivell bucal. En diversos sentits. D'una banda, disminueix la capacitat de reacció de la boca davant de les infeccions, per exemple de les genives. A més, redueix la capacitat de curació de les ferides que, encara que no ens adonem, es produeixen moltes microferides al llarg del dia a la boca.

Així mateix té un efecte xerostòmic important, és a dir, redueix fins a un 40% la salivació, la qual cosa implica augmentar el risc de càries ja que la saliva produeix un efecte neutralitzador que protegeix davant de la càries. Per tant, deixar de fumar també és important per a la salut present i futura de la teva boca.

tabac

Visita el teu dentista
a l'mínim 2 vegades a l'any

Hi ha una “llei” popular que diu que cal visitar el dentista una vegada a l'any, i la realitat diu que, la majoria de les vegades, és una vegada cada anys.

Ambdues situacions són errònies. La visita al dentista s'ha de fer almenys dues vegades l'any i, si ets a les mans correctes, les visites es faran en funció de les teves necessitats. Que poden ser un cop l'any, dos, tres o quatre. Depèn de moltes variables i són diferents a cada persona.

El problema de no acudir a una revisió és que, per molt curosos que creguem que hem estat, la tosca acumulada sigui important ja que es produeix també dins de les genives i no és visible. També que es produeixin sagnats que no apreciem o que s'elevi la sensibilitat al fred que en ser progressiva no fa sonar cap alarma. Per tant, és molt important una revisió completa cada 6 mesos per avançar-nos als problemes i evitar problemes més grans de futur.

visita

els problemes
i les solucions

Una correcta prevenció i neteja no eximeix de problemes. Ho veiem cada dia. Per això et mostrem alguns dels problemes de salut més comuns i importants que ens trobem perquè si t'identifiques amb algun d'ells, acudeixis al teu dentista a posar-hi solució com més aviat millor perquè el problema no s'agreugi i en uns mesos t'enfrontis a un problema molt més gran.

Malalties Periodontals

Les malalties periodontals, anomenades “malalties de les genives”, com la gingivitis i la periodontitis, afecten els teixits que sostenen les dents i són un problema important que moltes vegades no tenen símptomes d'alerta. És fonamental conèixer-les i descobrir-les a temps. Si aprecies una retracció de les genives, buits entre les dents, sagnat o enfosquiment, acudeix immediatament al dentista.

Salut
dental

La càries és una de les malalties bucodentals més habituals, especialment a la infància, i té el problema agreujat que la lesió, el punt negre, moltes vegades no es detecta a simple vista. Per això quan percebem el primer senyal sol ser tard, però és una malaltia que es pot controlar fàcilment si es redueixen els factors causants.

Prevenció
de la salut dental

El diagnòstic i la prevenció de les alteracions dentals, de les mucoses i del creixement es poden reduir al mínim, i fins i tot evitar-se, amb un diagnòstic correcte i una prevenció precoç. No depèn tan sols d'una higiene bucodental correcta, sinó que influeixen factors com la genètica i la dieta. La prevenció de la salut dental és bàsica per a la salut en general.

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
E-mail: clinica@ahoa.es