Què fer si et fan mal els implants dentals

Les intervencions d'implantologia de càrrega immediata són cada cop menys invasives, per la qual cosa la recuperació és molt més ràpida i pràcticament sense molèsties. Per això, avui podem afirmar que els implants dentals no han de provocar dolor, ni durant la col·locació ni després.

Però és evident que aquesta afirmació no es pot generalitzar a tots els pacients. Per començar, la complexitat de la intervenció influeix, no és el mateix un sol implant que sis.

El dolor postoperatori, que podem notar un cop desapareix l'efecte de l'anestèsic, és molt individual i subjectiu. Depèn de factors com l'experiència prèvia del dolor, el llindar del dolor, l'estat anímic… El professional que duu a terme el tractament haurà d'indicar una pauta adequada a cada pacient i tipus de cirurgia, perquè els dies posteriors a la intervenció passin el més amablement possible.

Tot i que, insistim, és cert que una intervenció quirúrgica amb implants dentals hauria de ser completament indolora, de vegades i per diversos motius el pacient pot experimentar alguna sensació de molèstia incòmoda, a causa d'infeccions prèvies o de la disminució de l'efecte analgèsic. Si preveiem alguna d'aquestes circumstàncies o que la cirurgia pot durar més de 75 minuts, recomanem a més la sedació endovenosa. Amb això aconseguim que el pacient no senti res durant la intervenció, ia més estarà tranquil i relaxat.

Si el dolor es produeix en els dies o mesos posteriors a la intervenció, aleshores haurem de considerar altres causes.

Quines molèsties es poden considerar normals?

Com hem comentat, les intervencions actuals són mínimament invasives: la incisió a la geniva de vegades és inexistent, per la qual cosa es produeix molt poca inflamació o sagnat. Els símptomes que poden arribar a aparèixer i que es considerarien normals són:

  • Una lleugera inflamació. Si això passa, aplica fred a la part exterior de la cara, a la zona on hi ha l'implant.
  • Si la inflamació et produeix molèsties, un antiinflamatori o un analgèsic hauria de ser suficient, això sí, sempre prescrit pel teu professional i pautat correctament.
  • Un lleu sagnat a les 48 h posteriors a la intervenció. Aplica una gasa amb una lleugera pressió sobre la geniva fins que pari de sagnar. Es pot aplicar Amchafibrin sobre la gasa (a la farmàcia et podran aconsellar).
  • En algun cas també pot aparèixer febrícula o febre a les 72 h posteriors a la intervenció. Pots prendre un paracetamol i la febre hauria de remetre en un màxim de 24 h.

Quins símptomes no es consideren normals?

En alguns casos poden aparèixer símptomes que no són habituals a les intervencions d'implantologia. Si teniu algun d'aquests símptomes, acudiu al vostre dentista o demaneu una segona opinió.

  • L'implant sagna excessivament, i no es pot o costa aturar l'hemorràgia.
  • La febre no remet ni un dia ni amb la presa d'un antipirètic.
  • El dolor és insuportable, ens impedeix o dificulta dormir o fer les nostres tasques habituals.
  • L'implant es mou.
  • La geniva al voltant de l'implant es retreu, sagna o presenta una coloració blanca o groguenca, diferent de l'habitual.
  • Han passat mesos des de la intervenció i l'implant, un cop col·locada la funda o corona protèsica provoca molèsties, especialment en mossegar amb aquesta zona.

Davant d'aquests símptomes o similars la nostra recomanació és que acudeixis immediatament al teu dentista o altre professional de confiança especialista en el camp de la implantologia.

Per què passa això?

Hi ha diverses causes que poden provocar complicacions, encara que la majoria són fàcilment previsibles o evitables. Per posar un exemple, a la nostra clínica tenim un èxit d'implants de càrrega immediata del 98,6%, cosa que significa que només l'1,4% són susceptibles de causar problemes. Però, què cal tenir en compte?

  • Algunes malalties, com ara la diabetis o la periodontitis, poden afectar l'èxit de l'implant. És molt important que el teu odontòleg et faci una revisió a fons i tingui tota la informació relativa a la teva salut. Els problemes derivats del metabolisme ossi també s'hauran de considerar, com una baixa concentració de vitamina D a la sang o medicaments com els bifosfonats.
  • Les persones tenen diferents llindars de sensibilitat. Cal tenir-ho en compte a l'hora de valorar el dolor que ens sembla que causa l'implant.
  • La qualitat també és important. Demana al teu dentista que t'expliqui els materials de l'implant i et doni referències del fabricant.
  • Cal no oblidar que l'experiència i l'habilitat de l'especialista que realitza la intervenció també influeixen decisivament en el resultat.

A més, per assegurar-te que la teva intervenció sigui un èxit, et recomanem que segueixis aquests consells sobre com tenir cura dels teus implants dentals durant el postoperatori.

Sobretot, davant de qualsevol dubte o símptoma imprevist, consulta immediatament el teu dentista. I si tens qualsevol dubte o no aconsegueixes que les teves molèsties remetin, passa't per la Clínica Ahoa de Barcelona, ​​a la Gran Via de les Corts Catalanes, 620, i t'ajudarem a posar fi al teu problema.

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA