Ortodòncia a Barcelona. Ortodòncia invisible, Invisalign®

Què és la ortodòncia?

L'ortodòncia corregeix la posició de les dents i controla el creixement dels maxil·lars. Una alineació correcta de les dents ens ajuda a mantenir una bona relació entre les arcades i l'harmonia facial. A més, ens permet fer una millor neteja bucal i reduir el desgast dental. Però cadascú és un cas únic. Per això, duem a terme un estudi previ per diagnosticar i fixar el pla de tractament més adequat.

Podràs tornar a somriure amb confiança

Recuperes la funcionalitat de la teva boca

Millores la salut i la higiene bucodental

Com funciona la ortodòncia?

Vam realitzar un estudi previ per diagnosticar i fixar el pla de tractament més adequat.

Apliquem les últimes tècniques i materials, com ortodòncia invisible, per reduir al màxim les molèsties durant el tractament.

No només corregim la posició dental, busquem les causes del problema.

Podràs fer una correcta neteja bucal, fet que contribueix a una millor higiene oral i una salut periodontal ben conservada.

Evitaràs la sobrecàrrega articular, habitual en persones amb una incorrecta oclusió.

Una correcta posició de les dents es tradueix en una bona relació entre les arcades i la harmonia facial.

Ortodòncia invisible amb Invisalign®
Què és i com funciona?

Una de les característiques més visibles d'un somriure bonic i sa és l'alineació correcta de les dents. Però de vegades, ja sigui per causes genètiques, hàbits parafuncionals (com llepar-se'n el dit) durant el creixement o fins i tot lesions o malalties, les dents es desvien de la seva posició correcta, apinyant-se, desalineant-se o creant espais entre ells.

Fins fa un temps moltes persones, especialment a l'edat adulta, eren reticents a portar ortodòncia per la incomoditat estètica i funcional que suposa. Tot i això, el tractament amb ortodòncia invisible, més coneguda per la marca comercial Invisalign®, permet corregir els defectes de posició de les dents de forma més còmoda i discreta.

Què és l'ortodòncia invisible?

Avantatges de l'ortodòncia invisible

12 preguntes freqüents sobre ortodòncia invisible

Infografia sobre Invisalign

Què és l'ortodòncia invisible?

És un tractament per corregir la malposició de les dents amb alineadors transparents i extraïbles. Un dels seus principals avantatges és que, a diferència de l'ortodòncia amb brackets, l'aparell no té cap component metàl·lic, cosa que és pràcticament invisible, en una distància social d'1,5 m, i molt més discret i còmode de portar.

Els alineadors d'ortodòncia invisible es modifiquen aproximadament cada dues setmanes, a mesura que les dents es desplacen cap a la seva posició correcta, i se'n recomana l'ús sobre les 22 h diàries. Això vol dir que el pacient pot treure's l'aparell per menjar, per a una reunió... No obstant això, ha de ser constant i no treure's excessivament l'aparell perquè el tractament sigui efectiu. És a dir, com més temps s'endugui, menys durarà el tractament global.

Avantatges de l'ortodòncia invisible

El fet de tenir una correcta alineació dental ens permet fer una millor higiene, evitar malalties periodontals i tenir una millor funcionalitat de la boca.

Però, quins avantatges específics té l'ortodòncia amb Invisalign® davant de tractaments d'ortodòncia tradicionals com els bràquets?

  • El tractament és més còmode: Els aparells no es veuen, per la qual cosa no ens afecta l'estètica, i podem menjar, parlar i somriure amb més seguretat i confiança durant el tractament.
  • Són extraïbles: Podem treure'ns-los per menjar, de manera que no tenim restriccions de cap aliment o beguda.
  • Permeten una millor higiene: En extreure's per menjar, podem rentar els aparells i realitzar una millor higiene bucodental després del menjar i abans de tornar-los a col·locar, cosa que resulta essencial. En canvi, als brackets costa més eliminar les restes de menjar que puguin quedar.
  • No provoquen ferides lleus o nafres, com podia succeir amb els brackets metàl·lics.
  • És un tractament indolor, ja que la pressió que exerceix l'aparell per corregir la posició de les dents és lleu i controlada.

12 preguntes freqüents sobre ortodòncia invisible

L'ortodòncia invisible dóna el mateix resultat que un tractament amb ortodòncia normal?

Sí, aquest tractament ofereix uns excel·lents resultats. Actualment és l'opció escollida per més professionals i pacients. El resultat final que s'aconsegueix és el mateix, sempre que se segueixin les indicacions del professional i s'emportin els alineadors el temps diari indicat.

Quan dura el tractament amb ortodòncia invisible?

El temps de tractament amb l'ortodòncia invisible pot ser de vegades una mica superior al de l'ortodòncia tradicional. Això és degut a que la fase final de qualsevol tractament d'ortodòncia, anomenada refinament, és una mica més lenta amb els sistemes d'alineadors.

Es pot aplicar en tots els casos que necessitin ortodòncia?

Per norma general, aquest tractament es pot utilitzar davant de qualsevol problema de malposició dental, com ara apinyament, separació excessiva, sobremossegada, mossegada creuada… És a dir, s'utilitza tant per a correccions lleus com per tractar casos més complexos.

L'ortodòncia invisible és dolorosa?

L'objectiu dels tractaments d'ortodòncia és tornar les dents a la seva posició natural, per això és normal que se sentin unes petites molèsties o sensació de pressió durant els primers dies de cada fase del tractament, que desapareixen de seguida. Aquestes molèsties es poden percebre tant a l'ortodòncia tradicional com a la invisible, ja que són conseqüència que les dents s'estiguin recol·locant.

Els resultats de l'ortodòncia invisible són duradors?

Sí, els resultats d'un tractament d'ortodòncia poden ser definitius, encara que serà l'ortodoncista qui ens indiqui quines altres accions hem de dur a terme perquè el tractament sigui complet i no reverteixi, com ara portar una retenció durant un temps, que eviti que les dents recol·locades tornin a la posició anterior al tractament.

¿L'ortodòncia invisible és més cara que la tradicional?

Sí, sol tenir un cost entre un 40% i un 60% més elevat comparada amb els brackets metàl·lics convencionals. Tot i això, continua sent l'opció més escollida per la seva comoditat tant funcional com estètica.

Es poden treure els alineadors sempre que es vulgui?

Sí, de fet, un dels avantatges d'aquest tractament és que es poden treure els alineadors per menjar o, per exemple, si tenim una reunió o un esdeveniment social important. Tot i això, hem de tenir molt present que si no portem els alineadors un mínim de 20 h al dia, el tractament no serà efectiu, i s'allargarà més en el temps.

Puc menjar i beure amb normalitat si porto ortodòncia invisible?

Sí, ja que els alineadors es poden treure per menjar o beure, de manera que no molesten ni es queden restes de menjar retinguts, com passa amb els brackets. És important realitzar una correcta higiene bucal després de cada àpat i tornar a col·locar els alineadors com més aviat millor.

Puc parlar amb normalitat si porto ortodòncia invisible?

En general, els alineadors no afecten en absolut la manera de parlar. Simplement hi ha un període inicial dadaptació, durant el qual podem tenir una sensació destranyesa pel fet de tenir un objecte aliè a la boca. Tot i això, aquesta sensació desapareix en uns dies, en acostumar-nos als alineadors.

Es pot fer servir l'ortodòncia invisible en nens?

Sí, és habitual corregir els problemes de malposició durant la infància, ja sigui amb brackets o amb ortodòncia invisible. Cal tenir en compte que, en aquesta última, els alineadors són extraïbles, per això ens hem d'assegurar que el nen o nena sigui responsable i els porti el mínim d'hores diàries indicades. En qualsevol cas, ha de ser el professional el que indiqui el tractament més adequat per a cada pacient.

L'ortodòncia invisible necessita cures especials?

Les dues principals precaucions que cal tenir amb l'ortodòncia invisible són, d'una banda, portar els alineadors el mínim d'hores diàries que ens indiqui el nostre dentista, i de l'altra fer una higiene bucodental correcta després de cada àpat i abans de tornar a col·locar els alineadors. El professional que porti el tractament ens indicarà si cal tenir alguna altra cura especial.

Puc portar ortodòncia invisible si tinc una malaltia periodontal?

Abans de fer qualsevol tractament d'ortodòncia és recomanable tenir controlada la malaltia. Serà l'especialista qui ens indiqui quin tractament previ cal fer en cas de malaltia periodontal, si és recomanable fer l'ortodòncia, i quines cures extres haurem de tenir en compte. Truca'ns per demanar hora amb el nostre especialista i et donarem en una sola visita tota la informació perquè puguis començar el tractament d'ortodòncia.

Què opinen
els nostres pacients

YouTube Video

Des dels set anys, Margarita patia molts problemes bucodentals, com ara una funda que no encaixava, implants que no van funcionar bé… La solució al seu cas va ser realitzar implantologia de càrrega immediata a tota la part superior de la boca.

Margarita necessitava relacionar-se amb moltes persones al seu dia a dia, i els seus problemes dentals li havien generat una gran inseguretat a l'hora de riure, parlar, menjar… Per això, per a ella el gran canvi ha estat la confiança en si mateixa que ara té , més enllà de la funcionalitat i l'estètica.

A més, valora que les explicacions fossin clares, i que el procediment es realitzés de manera gairebé imperceptible per a ella, gràcies a la sedació conscient.

Més opinions

«M'han fet un tractament llarg i molt exigent i el resultat és excel·lent, diria que immillorable. Estic molt contenta d'haver confiat en aquest equip meravellós que es preocupa més que una mateixa per resoldre el problema i que et fa sentir com a casa. Nivell professional molt alt.»

– Lurdes R. Basolí

«No acostumo a escriure ressenyes, però la Clínica Ahoa és per a mi un dels millors descobriments. La meva experiència ha estat immillorable, ja sigui des del punt de vista professional com a humà. Des que poses un peu a la clínica et sents… en bones mans literalment, cadascuna de les persones que integren el seu equip transmet confiança, empatia, seguretat i bon rotllo. Si li sumes que fan una feina excel·lent, no sabria què més demanar. Gràcies a tot l'equip per fer tan agradable la meva experiència, i per una feina impressionant!»

– Maria N

«Tinc una discapacitat permanent i moltes restriccions de salut. Amb aquest quadre clínic m'espantava molt anar al dentista, però tant a la recepció, com els tècnics i els doctors, són no només altament professionals, sinó increïblement agradables. La seva comprensió i amabilitat és sens dubte tan espontània com a natural. Mai he tingut una experiència clínica millor, i això que he visitat moltíssims metges.»

– Beatriz Alonso

«La millor experiència que he tingut a la meva vida pel que fa a dentistes. Extremadament professionals, capaços i preparades.»

– George Vermenton

El nostre equip
de ortodòncia

Alejandra-700x700

Alba Sánchez

Especialista en Ortodòncia

Raquel-700x700

Raquel Lluch

Auxiliar Dental

Sabina-700x700

Sabina Diumenge

Higienista Dental

Katmir-2-700x700

Katmir Mendivil

Higienista Dental

Entrades del bloc sobre
ortodòncia a Barcelona

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA