Què és millor, una pròtesi o un implant dental?

Una de les consultes més freqüents de pacients que han perdut o han de substituir una o diverses dents, és si és millor optar per una pròtesi fixada sobre les dents o fixada sobre un implante dental.

Encara que en la majoria de casos es recomana optar per l'implant dental, el tractament més adequat ens ho hauria d'indicar un especialista. Haurem de buscar a partir d'un diagnòstic correcte quina és la indicació idònia en cada cas. Hi ha factors, com la manca de pinyol per exemple (cosa que com a pacients no podem valorar adequadament), que poden fer que el tractament implantològic sigui més complex i optem per un pont fixat sobre les dents.

En aquest article us expliquem quines són les diferències entre una pròtesi dental i un implant, i els avantatges i els inconvenients de cada alternativa, en el cas que totes dues siguin una opció viable.

Diferències entre pròtesis dental i implant dental

Les dues tècniques s'utilitzen per reposar dents que s'han perdut o que cal substituir perquè estan fetes malbé o trencades. No obstant això, hi ha algunes diferències essencials que cal tenir en compte a l'hora d'optar per un tractament o un altre. La primera és que per poder col·locar un pont sobre dents sempre haurem de tenir almenys una dent a banda i banda de l'absència, perquè puguin fer de pilar del pont. Si no és així, haurem de descartar lopció del pont sobre dents.

Pròtesi dentalImplant dental
MaterialsFabricades amb materials acrílics o resina, metall-ceràmica o zirconi-metall.Fabricats amb titani. El material de la pròtesi de limplant també podrà ser com la de la dent.
estèticaPoden ser molt semblants a les dents naturals. Amb el pas dels anys poden quedar lletges, ja que es pot veure el metall.Són l'opció que sembla i se sent més com les dents naturals. L'estètica es pot veure compromesa per la geniva, que de vegades falta.
FuncionalitatSón segures, però no tant com un implant, ja que es poden descementar.No es mou ni cauen, són més fermes i segurs, ja que la funda va cargolada a l'implant.
IndependènciaSe subjecten a les dents adjacents, cosa que implica haver de rebaixar-les per deixar espai per al pontLa funda es col·loca sobre l'implant, per la qual cosa no depèn de les dents adjacents ni les sobrecàrregues.
DuradaEn les millors condicions duren entre 8 i 15 anys. El motiu principal de pèrdua és la càries.Si es cuiden correctament, poden durar tota la vida. El motiu principal de pèrdua és per infecció del pinyol que envolta l'implant.

Aleshores, és millor una pròtesi o un implant dental?

En la majoria de casos, la nostra recomanació és optar per un implant dental, principalment perquè així som més conservadors amb les dents sanes que té el pacient. Encara que d'entrada el cost pugui ser més gran que el d'una pròtesi, els avantatges compensen àmpliament la inversió inicial:

  • L'implant, amb les cures adequades, ens pot durar tota la vida.
  • És més ferma i segura, ja que es col·loca sobre l'os. A més, el material permet l'osteointegració, és a dir, que l'os creixi al voltant de l'implant.
  • El seu aspecte i funcionalitat són com els de les dents naturals, de manera que la persona s'hi acostuma ràpidament.
  • La intervenció és ràpida i pràcticament indolora: amb la implantologia dental de càrrega immediata, el pacient pot gaudir de les noves dents en només 24 h.

En resum, el resultat final, tant en aparença com en funcionalitat i durabilitat, solen ser comparativament més positius en un implant que no pas en una pròtesi dental. Tanmateix, com ja hem comentat, recomanem que acudeixis al teu especialista perquè analitzi l'estat de salut bucodental i quin és el tractament més adequat pel teu cas concret. I si tens algun dubte o vols una segona opinió, posa't a contacte amb nosaltres, A AHOA t'ajudarem encantats!

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
E-mail: clinica@ahoa.es