Què provoca la sensibilitat dental i com evitar-la?

Per a algunes persones menjar un gelat, beure's un got d'aigua freda o prendre una sopa calenta pot ser molt dolorós. La sensibilitat dental és un dels problemes bucodentals més freqüents, ja que afecta set de cada deu persones.

Aquesta passa quan l'arrel dental –la part interna de la dent que normalment queda protegida sota la geniva– queda exposada i entra en contacte amb un estímul extern (canvis bruscs de temperatura a fred o calor, aliments àcids o dolços, pressió…). El dolor quan cessa l'estímul.

En cas que el dolor no cessi quan deixem d'estar en contacte amb l'estímul, o que presentem qualsevol altre símptoma, com ara dolor espontani o sagnat dental, hem d'acudir immediatament al dentista.

Com que és un problema tan freqüent sovint no li donem la importància que hauríem, però la sensibilitat dental pot ser el símptoma o el primer pas de malalties més serioses, com la càries, la gingivitis o la periodontitis.

Causes de la sensibilitat dental

Hi ha diferents factors que poden provocar sensibilitat dental ja que, com hem comentat, pot ser un avís d'un problema més seriós.

  • Hàbits d'higiene: Raspallar-nos les dents amb massa força, amb una tècnica incorrecta o un raspall massa fort. La neteja excessiva també pot desgastar l'esmalt i la geniva.
  • Hàbits alimentaris: El consum freqüent i/o excessiu de sucres i aliments àcids.
  • Problemes bucodentals: Càries, gingivitis, periodontitis, esmalt dental desgastat, empastament desgastat, dent trencat, esmalt amb defectes de naixement…
  • Alguns tractaments dentals, com l'ortodòncia, el blanquejament dental o la higiene amb raspatges poden causar sensibilitat dental, però aquesta desapareix al cap de poc temps i es pot alleujar prenent un analgèsic.

Com hem vist, la sensibilitat pot tenir moltes causes, per això el més recomanable és acudir al nostre dentista perquè diagnostiqui l'origen del problema i ens proposi el tractament més adequat.

Com podem evitar la sensibilitat dental?

Un cop el nostre dentista de confiança hagi trobat l'origen de la sensibilitat, ens pot recomanar diferents tractaments per corregir-ho.

A més, ens pot donar alguns consells per tractar la sensibilitat dental a casa:

  • Productes específics per a la higiene bucal: Utilitzeu una pasta dentífrica que redueixi per a la sensibilitat dental, una mica abrasiva o que tingui una alta concentració de fluor si el que necessitem és reposar l'esmalt dental.
  • Hàbits d'higiene: Usar un raspall de truges suaus, raspallar-nos les dents correctament i sense moviments bruscos o excessius.
  • Hàbits alimentaris: Evitar les begudes molt calentes o molt fredes, i els aliments ensucrats o àcids, com ara sucs de cítrics, vins blancs o vinagres.
  • Altres hàbits, com evitar l'ús de escuradents per netejar-nos les dents o utilitzar aquestes com a eina (mossegar un envàs per obrir-lo).

Com hem vist, cal adequar el tractament al problema que causa la sensibilitat dental. Per això és important no autodiagnosticar-nos i anar al nostre dentista.

Per resoldre el problema de la sensibilitat dental generalitzada, a Ahoa comencem per un diagnòstic correcte, cal trobar l'origen del problema per poder aplicar el millor tractament per a cada pacient. Recomanem una revisió de càries i un diagnòstic de l'estat de salut de les genives, així el 80% dels casos poden quedar solucionats.

A més, fer una neteja bucal de forma regular evitarà moltes de les causes de la sensibilitat.

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA