7 consells clau per tenir cura dels teus implants dentals

Si tens implants dentals o coneixes algú que tingui, en aquest article et donem uns consells clau perquè en tinguis cura.

La higiene bucodental és imprescindible per prevenir el risc de malalties de la boca com les càries, la gingivitis o la periodontitis. En el cas dels pacients amb implants, la higiene adquireix un paper determinant a l’èxit del tractament a llarg termini. La geniva dels implants no sol ser tan forta com a les dents, per això cal evitar que pateixi processos d’inflamació per acumulació de placa bacteriana.

1. La importància del raspallat

El primer de tot i més important és raspallar-te les dents després de cada àpat. Però, com i amb què?

És recomanable l’ús de raspalls de duresa mitjana, tant si utilitzes raspall de tipus manual o elèctric. Mai t’oblidis de raspallar-te la llengua, ja que és un magatzem de bacteris. Quin dentifrici és el més adequat? Per a cada persona és diferent, explica’ns el teu cas i et recomanarem el més adequat.

La neteja bucal ha de ser minuciosa ia fons per evitar que pugui quedar menjar en algun forat i conseqüentment tenir problemes com ara el mal alè o les genives. Per evitar-ho, us recomanem completar la vostra higiene utilitzant altres accessoris. En el cas dels implants dentals hi ha raspalls especials que permeten arribar a tots els espais.

Recorda! 3 minuts és el temps recomanable per a una higiene completa i eficaç.

2. No t’oblidis dels buits

El fil dental us permetrà eliminar la placa bacteriana que pugui aparèixer entre les dents, espais on no arriba el raspall. En cas que només el puguis utilitzar un cop al dia, et recomanem que ho facis a la nit.

Els raspalls interproximals són ideals per a aquelles persones amb grans espais entre dent i dent, o per exemple amb aparells d’ortodòncia. Si en utilitzar-lo notes que no entra còmodament no ho forcis, potser n’has de fer servir un de més petit o directament el fil dental.

L’irrigador dental és el darrer sistema per completar la higiene bucodental, especialment indicat en els casos de difícil accés als espais de la boca, entre dents, implants o aparells d’ortodòncia. A la Clínica Ahoa tenim una selecció per a cada cas. Consulta’ns!

3. Un bon esbandida bucal

A l’hora d’escollir el col·lutori per realitzar les esbandidas, has de tenir en compte que n’hi ha de molts tipus, alguns porten fluor i altres antisèptics que ajuden a prevenir les càries i les infeccions. El millor és demanar consell sobre quin és el més recomanat per a cadascú.

Tingues en compte que el més important és el raspallat, l’efecte mecànic. Per això, el col·lutori actiu, aquell que tingui efecte antisèptic (la clorhexidina, per exemple), no es recomanarà si no ens trobem davant d’un procés inflamatori de les genives.

4. Boca completament neta

Un extra per aconseguir unes dents encara més netes és l’ús de pastilles reveladores, disponibles a les farmàcies. Són unes pastilles d’eritrosina (un pigment que s’utilitza com a colorant alimentari) que en escampar-les per les dents amb ajuda de la llengua tenyeixen aquelles zones on hi ha placa bacteriana. Si en fas ús, hauràs de raspallar-te les dents com ho faries habitualment, però amb més afany a les àrees que han estat tenyides.

5. Mals vicis

I, encara que sembli que amb una rutina d’higiene és suficient per mantenir els teus implants en perfecte estat, també hi ha una sèrie d’hàbits que et recomanem que vagis eliminant, com ara el consum de tabac. No només pot tacar les corones dels implants i les dents, sinó que pot provocar una disminució en el procés d’integració de l’implant a l’os i una pèrdua de la capacitat de defensa de la geniva davant dels bacteris.

6. Compte amb els medicaments

Pel que fa al consum de medicaments, només quan sigui imprescindible, ja que el consum desregulat d’alguns pot alterar els implants.

Si prens algun medicament de la família dels bifosfonats per enfortir els ossos (indicat per a l’osteoporosi), consulta’ns. Caldrà seguir un control regular mitjançant proves radiogràfiques, ja que en alguns casos es produeixen alteracions importants en la integració dels implants.

7. La visita obligatòria

I finalment, recorda’t de fer-te periòdicament una revisió. La visita semestral és la norma, dues vegades cada any si tens implants i havies tingut problemes de genives.

Si la boca té bona salut, se segueixen correctament els consells d’higiene i no tenim problemes de genives ni de consum de tabac, la visita pot ser una vegada a l’any.

Com se sol dir, val més prevenir que curar.

Últimas entradas

SALUT BUCAL A LA MENOPAUSIA: CANVIS I CURES ESPECIALS

La menopausa és una etapa de grans canvis al cos de la dona, i la salut bucodental no n’és una excepció. Les variacions hormonals que es produeixen en aquesta fase poden afectar l’estructura de les dents i les genives, augmentant el risc de certes afeccions. Conèixer aquests canvis i adoptar mesures preventives és fonamental per […]

Llegir més

ALIMENTS QUE ENFORTEIXEN LES DENTS I LES GENIVES

Mantenir una bona salut bucodental és essencial no només per a un somriure radiant, sinó també per a la salut general. Tot i que una rutina d’higiene adequada i les visites regulars al dentista són fonamentals, l’alimentació té un paper clau en l’enfortiment de les dents i les genives. Hi ha certs aliments que, a […]

Llegir més

COM UN SOMRIURE BONITA POT FER-TE SEMBLAR MÉS JOVE

El somriure és una de les primeres coses en què ens fixem en conèixer algú. No sols influeix en l’estètica facial, sinó que també pot reflectir joventut, vitalitat i salut. Amb el pas del temps, les dents poden desgastar-se, tacar-se o perdre volum, cosa que contribueix a una aparença envellida. Afortunadament, hi ha diversos tractaments […]

Llegir més
Phone WhatsApp