Dentistes, som tots iguals?

Un estudi de FACUA sobre preus de tractaments odontològics, qualificat pel Consell General de Dentistes com a incomplet i poc rigorós

Tot i que no ens agrada entrar en polèmiques, com a dentistes ens sembla necessari fer-nos ressò d'aquesta notícia, especialment a causa de la confusió que pot crear a la població general a l'hora de decidir-se per uns serveis privats d'odontologia.

En primer lloc, creiem que és un error considerar els tractaments dels especialistes en odontologia com a productes. L'odontologia és un servei integral en què s'han de valorar molts factors, com la formació del professional, l'experiència, el temps de dedicació a l'estudi i els diagnòstics dels pacients… És a dir, una sèrie de serveis i atencions que moltes vegades es desconeixen i no es tenen en compte. A més, la qualitat dels materials i la tecnologia utilitzada sens dubte són elements que influeixen que el resultat global del tractament sigui altament satisfactori.

Al seu estudi, FACUA comparava els preus dels quatre tractaments odontològics més habituals: extracció, empastament, neteja bucal i endodòncia. L'estudi es va realitzar de forma telefònica, a 150 clíniques dentals de 14 ciutats espanyoles. La conclusió de FACUA davant dels resultats és deduir que els marges de benefici del sector poden arribar a ser abusius, ja que apareixen diferències de preu fins al 420%.

Però, és aquesta mena d'informació parcial i sensacionalista bona per als pacients? Sens dubte els pacients han de tenir coneixement en tot moment de les tarifes del vostre centre de salut, així com d'un pressupost aproximat. Però els tractaments poden ser molt diferents per a cada pacient, i això sense entrar en serveis més especialitzats, que incloguin, per exemple, la implantologia de càrrega immediata o l'estètica dental, per això és molt difícil generalitzar. Seria semblant a demanar un pressupost per rehabilitar una cuina: dependrà dels metres, els acabats, els materials… En definitiva, no es poden comparar peres amb pomes. A més, cal destacar que en moltes ocasions els preus que indiquen les clíniques orientades exclusivament a la rendibilitat econòmica són mers ganxos publicitaris, i basen la seva rendibilitat en estratègies de volum, aconseguit aquest en ocasions a base d'indicar tractaments no necessaris i de baixa qualitat.

Iñaki Cercadillo, director de la Clínica Odontològica Ahoa, destaca sobretot la gran diferència que suposa valorar productes i serveis, i el perjudici que estudis com aquest suposen per als pacients, ja que els dóna una visió esbiaixada del sector odontològic i desperta unes expectatives errònies que poden provocar una distància entre pacient i especialista, en detriment de consolidar una relació medicopacient basada en la confiança, tan beneficiosa i necessària per a un resultat òptim de qualsevol tractament.

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
E-mail: clinica@ahoa.es
Truca'ns