Facetes dentals: el secret d’un somriure perfecte

Les facetes dentals són un tractament cada cop més popular, perquè permeten aconseguir un somriure de somni, espectacular i durador. I a més, de forma prou senzilla. Et vénen al cap els somriures blancs i perfectes de Hollywood? Doncs sí, s’aconsegueixen amb facetes. Però amb aquestes també aconseguim somriures més naturals, que estiguin en harmonia amb els trets facials de la persona. Perquè, per a nosaltres, un somriure natural és un somriure perfecte.

Les facetes, encara que s’han popularitzat en els darrers anys, s’han utilitzat en la indústria de Hollywood des dels anys 30. Aleshores eren temporals, no duraven, i els actors i actrius de Hollywood se les posaven només quan necessitaven lluir un bonic somriure. Així va néixer el llegendari somriure de Hollywood. En la dècada dels 80 es van perfeccionar els mètodes d’unió entre dent i faceta, i es va aconseguir que fossin més permanents. En els últims anys ha passat de ser un tractament “d’estrelles” a ser un dels més demandats en estètica dental, tant per pacients que volen aconseguir el ‘somriure de Hollywood’ com pels qui volen millorar el seu somriure i que quedi alhora bonic i natural.

Què són les facetes dentals?

Les facetes són, dit de forma molt simple, unes fines làmines de porcellana que s’enganxen a la dent natural, i recobreixen i imiten l’esmalt dental.

Poden ser de porcellana o de composite. A Ahoa preferim utilitzar facetes de porcellana, ja que duren més, i són més resistents i estètiques que les de composite. De fet, la porcellana té una força i resistència comparables a les de l’esmalt dental natural. Malgrat això i segons el cas, les facetes de composite poden ser també una molt bona solució.

Això fa que, encara que les facetes no són tan duradores com un implant dental, en el cas de les de porcellana solen durar deu anys o més, en funció de com les cuidem. Les de composite són més susceptibles d’esquerdar-se, trencar-se, decolorar-se i perdre l’aspecte natural.

Les facetes normals s’apliquen després d’haver rebaixat lleugerament l’esmalt dental, però també hi ha l’opció de posar microfacetes de porcellana. Amb les microfacetes no cal reduir la dent, ja que són unes làmines d’entre 0,3 i 0,5 mm de gruix. Aquesta alternativa se sol recomanar només quan hi ha alteracions de volum senzilles.

Qualsevol persona es pot posar facetes?

El primer que cal tenir en compte és que els possibles temes de salut han d’estar controlats. Són un tractament estètic, però no resolen, i no es poden aplicar, sobre càries o quan hi ha problemes de gingivitis o periodontitis, per exemple. El nostre dentista ens farà una revisió prèvia per valorar les facetes.

Per la resta, s’utilitzen per a qualsevol cas en què vulguem modificar l’aspecte visual de les dents, com per exemple:

  • Si la dent està fracturada o desgastada.
  • Per cobrir espais entre dents separades, el que s’anomena diastema.
  • Per cobrir deformacions o malposicions lleugeres de les dents.
  • Per fer més grans dents petites, i que fan que visualment es vegi massa geniva.
  • Per cobrir dents enfosquides, groguenques o grises, i que es vegin més blanques.

En els casos en què la malposició de les dents és molt pronunciada no es poden posar facetes, hauríem d’optar per altres tractaments, com podria ser una ortodòncia estètica.

S’aplica a les dents frontals; als molars i premolars es pot optar per fundes, ja que per la seva posició és una opció més resistent. Cal estudiar cada cas amb deteniment.

Com es fa el tractament?

És molt fàcil. Depèn de cada cas, però en general es duu a terme una primera sessió, en la qual es valora l’estat de salut de la boca del pacient i es fa un estudi digital del somriure (Digital Smile Design). Després d’aquest estudi el pacient podrà valorar mitjançant una reproducció fotogràfica com quedarà el nou somriure. A vegades, i si el cas ho permet, podem fer un mock-up, és a dir, una prova directament a la boca de com quedaria, abans de tocar cap dent i de forma totalment reversible.

En una o dues sessions posteriors s’apliquen les facetes amb el color i la forma dissenyats, per la qual cosa els resultats són immediats i espectaculars. A més, és ràpid i indolor.

Per què ha esdevingut un tractament tan popular?

Un bonic somriure és molt important en el dia a dia de qualsevol persona. I no només per sentir-nos físicament més atractius, sinó perquè somriure amb seguretat i confiança ens ajuda a millorar la nostra autoestima.

Poder somriure, riure, parlar, i en general comunicar-nos sense preocupar-nos per l’aspecte del nostre somriure ens fa guanyar no només en estètica, sinó en salut i qualitat de vida.

Nuestros servicios

Financiación
a medida

Parking y
wifi gratuitos

Gafas 3D
antiestrés

Tecnología
avanzada

Tarjeta de
fidelización

Convenio
con empresas

¿Quieres concertar una cita?

Llama al 93 343 66 41, o rellena tus datos en el formulario y te llamaremos nosotros.

Leave this field blank

Responsable: Icercaib, S.L. Finalidad: Dar respuesta a las consultas y gestión de citas u otras peticiones de información. Legitimación: Consentimiento del interesado. Derechos: No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal. Tiene derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1º
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Email: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA