[INFOGRAFÍA] Tens por del dentista?

Infografia Por al dentista . Com ja comentàvem en un post anterior sobre la por del dentista , els nervis i l’aprensió quan has d’anar a veure el teu odontòleg són més habituals del que sembla. En aquesta infografia t’ho expliquem.

 

Ahoa_Por_al_Dentista

 

Quines són les causes de la por del dentista?

  • Records o experiències prèvies negatives.
  • Inseguretat per no saber què li faran.
  • Dubtes sobre el resultat final del tractament.
  • Sentiment de pànic o ansietat pels estímuls físics (materials metàl·lics, sorolls desagradables, sensació d’ofec per l’aigua…).
  • Percepció que el tractament pugui ser dolorós.

Què ens suposa aquesta por?

Com indica el Dr. Mario Alonso Puig , la por és el sentiment més limitant de tots, perquè ens obliga a donar una resposta molt primitiva: fugir, lluitar o paralitzar-nos. Traduït al tema que tractem, pot suposar que la persona se’n vagi de la sala d’espera del tractament, o fins i tot que no hi vagi i es quedi a casa seva, bloquejada.

Què podem fer?

El més habitual és que se’ns ofereixin una sèrie de consells “pràctics i ràpids” per resoldre aquesta por al dentista. Però aquests consells, tot i que són útils per pal·liar els efectes immediats, no resolen res si no ens enfoquem també a l’arrel del problema. Us recomanem el llibre Viure és un assumpte urgent , de Mario Alonso Puig, on trobareu una font d’inspiració per superar aquesta i qualsevol altra por.

Com us ajudem a Ahoa?

Dissenyem un programa de visites adaptades en temps i simplicitat a cada pacient, per aconseguir més desensibilització i autoconfiança. Busquem que el pacient experimenti situacions positives, amb resultats satisfactoris que compleixin les seves expectatives.

A més, per a aquelles persones que vulguin un plus de tranquil·litat i fins i tot no assabentar-se de res durant el tractament, apliquem tècniques de sedació conscient amb la nostra especialista, la Dra. Helena Serrano, o bé posem a disposició del pacient les nostres ulleres de realitat virtual en 3D perquè escolti música o vegi vídeos durant el tractament.

Últimas entradas

SALUT BUCAL A LA MENOPAUSIA: CANVIS I CURES ESPECIALS

La menopausa és una etapa de grans canvis al cos de la dona, i la salut bucodental no n’és una excepció. Les variacions hormonals que es produeixen en aquesta fase poden afectar l’estructura de les dents i les genives, augmentant el risc de certes afeccions. Conèixer aquests canvis i adoptar mesures preventives és fonamental per […]

Llegir més

ALIMENTS QUE ENFORTEIXEN LES DENTS I LES GENIVES

Mantenir una bona salut bucodental és essencial no només per a un somriure radiant, sinó també per a la salut general. Tot i que una rutina d’higiene adequada i les visites regulars al dentista són fonamentals, l’alimentació té un paper clau en l’enfortiment de les dents i les genives. Hi ha certs aliments que, a […]

Llegir més

COM UN SOMRIURE BONITA POT FER-TE SEMBLAR MÉS JOVE

El somriure és una de les primeres coses en què ens fixem en conèixer algú. No sols influeix en l’estètica facial, sinó que també pot reflectir joventut, vitalitat i salut. Amb el pas del temps, les dents poden desgastar-se, tacar-se o perdre volum, cosa que contribueix a una aparença envellida. Afortunadament, hi ha diversos tractaments […]

Llegir més
Phone WhatsApp