Com millorar els teus hàbits d'higiene bucodental

[vc_row][vc_column][vc_column_text]La clau d'una higiene bucodental correcta, a més de la tècnica i els materials, és la constància. Però de vegades, davant algun canvi a l'estat de la nostra boca, com per exemple si ens hem posat un implant o hem desenvolupat una malaltia periodontal, hem de canviar els hàbits d'higiene que teníem arrelats o incorporar-ne algun de nou a la nostra rutina. I això, encara que no ho sembli, sol ser difícil.

Per sort, en aquest vídeo BJ Fogg, expert en comportament humà que imparteix classes sobre la matèria a la Universitat de Stanford, ens mostra de forma pràctica com introduir canvis en el nostre comportament. Us deixem el vídeo i un resum de les idees principals. ][vc_video link=»https://youtu.be/AdKUJxjn-R1″ align=»center»][/vc_column][vc_column width=»6/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][ vc_column][vc_column_text]El secret per canviar un comportament és no voler fer grans canvis, sinó canviar petits hàbits cada vegada. Oblida't dels grans canvis.

La primera cosa que hem de fer perquè l'hàbit que volem canviar es fixi és celebrar-ho cada vegada que realitzem lacció. Una petita felicitació mental, una paraula d'ànim, un ball davant del mirall... Qualsevol reacció que ens faci sentir que hem aconseguit la nostra meta, per petita que sigui.

Hem de tenir present que canviar un hàbit no és tan complicat com la gent pensa, es tracta que siguem sistemàtics.

Si parlem dels hàbits relacionats amb la salut, ens hem de centrar en l'hàbit que porta al resultat, no en el resultat en si. Per exemple, si volem tenir una boca més neta i sana, ens hem de centrar a passar-nos el fil dental cada dia. Aquest ha de ser el nostre focus.

Per canviar un comportament fan falta tres elements: un cert grau de motivació, Capacitat per fer-ho i un detonant. Si el canvi és difícil a nivell de capacitat (pensem que ens costarà fer-ho), necessitarem un nivell de motivació alt; però si la tasca que volem dur a terme la considerem fàcil, no requerirem massa motivació.

I què podem utilitzar com a detonant? El més efectiu és utilitzar un altre hàbit ja existent, i ubicar el nou hàbit just després. Així, l'hàbit existent funcionarà com a detonant del nou hàbit. Per exemple, si ens hem de passar el fil dental, ho podem fer just després del raspallat, un hàbit que ja tenim adquirit.

Els petits nous hàbits es faran cada cop més fàcils amb el temps. Simplement hem de tenir en compte que «si plantem una llavor al lloc adequat, creixerà sola».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA