FAQ: preguntes sobre implantologia dental,
estètica, ortodòncia…

Horaris i primera visita

Puc demanar cita en línia?

Sí, és molt fàcil. Indica el dia i hora que prefereixis al nostre formulari, i en menys de 24 h ens posarem en contacte amb tu (48 h si és cap de setmana). Si vols, pots indicar el motiu de la consulta, així com qualsevol altre comentari que creguis necessari.

Com funciona la primera visita?

Per oferir-te la millor solució necessitem conèixer el teu cas particular. Per això, a la primera visita repassarem el teu historial mèdic i farem una exploració bucodental. En cas que no disposis de radiografies (si les portes, la primera visita és gratis), les farem durant la mateixa visita per obtenir un diagnòstic precís.

Si en tens, et recomanem portar també els documents següents:

Radiografies fetes en els darrers sis mesos.

Informe mèdic sobre el teu estat general de salut.

Llistat de medicaments, si estàs en tractament.

Quin és l'horari de visita?

L'horari de visita és el següent:

Dilluns, dimecres i divendres de 9 a 19 h

Dimarts i dijous de 8 a 19 h

Sempre procurarem assignar-te cita al més aviat possible, i en cas de dolor o urgència tractarem de programar la visita per al mateix dia.

Tinc por del dentista, què puc fer?

És una situació molt més habitual del que sembla tant en nens com en adults. Per això, creem un clima còmode i de confiança, i us ajudem amb tècniques de relaxació i sedació conscient. Per exemple, podràs fer servir les nostres ulleres 3D per escoltar música o veure vídeos durant el tractament, cosa que t'aïlla de l'entorn i els sorolls.

Implantologia

Què és un implant dental?

Un implant dental és un cargol de titani que fa la funció d'arrel artificial. Es col·loca a l'os maxil·lar o mandibular, i sol estar fabricat de diferents aliatges de titani. Sobre l'implant es col·loca una funda o corona, que és la part visible de la dent. Aquesta podrà estar cargolada o cimentada. Nosaltres com a protocol confeccionem les fundes cargolades sempre que sigui possible. Només en casos de màxima estètica optarem per la corona cimentada si el resultat se'n veu beneficiat.

Quins avantatges té un implant?

Els implants dentals es poden realitzar amb implantologia de càrrega immediata, de manera que pots gaudir de les teves dents noves en 24 h, i fer vida normal en un dia. A més, són una solució a llarg termini, ja que duren pràcticament tota la vida, ia nivell estètic i funcional funcionen com si fossin les teves dents naturals.

Com és la intervenció?

Es tracta d'un procés senzill que es realitza a la mateixa consulta de l'odontòleg. S'aplica anestèsia local, per això les molèsties són mínimes. Si el pacient té ansietat, podem aplicar la sedació conscient perquè no pateixi cap incomoditat. Totes les cirurgies de la clínica Ahoa es realitzen al quiròfan de les seves instal·lacions.

És molt car?

El preu s'adapta segons cada cas i procediment. Cal tenir en compte que es tracta d'una solució que pot ser tota la vida, de manera que resulta molt més econòmica que els procediments tradicionals, que requereixen moltes més visites, i de vegades el resultat és menys durador. A més, us oferim finançament a mida i plans de pagament adaptats a cada persona.

Quant de temps dura tot el procés?

La intervenció en si es fa en un sol dia. A la mateixa sessió es posa l'implant i unes pròtesis provisionals. En uns mesos, se substitueixen per les pròtesis definitives. En tot cas, amb les pròtesis provisionals pots fer vida normal sense cap problema.

Quines cures requereixen els implants? Podré fer vida normal?

Els implants requereixen unes cures molt bàsiques, que són essencialment les mateixes que necessita una correcta higiene bucodental, com un correcte raspallat i l'ús del fil dental i els raspalls interproximals. Evitar el tabac i altres substàncies perjudicials com l'alcohol milloraran el pronòstic a llarg termini del tractament. Una revisió periòdica per fer una neteja augmentarà les possibilitats de gaudir dels implants amb satisfacció durant anys. A més, pots fer vida perfectament normal.

És compatible amb el tabac?

És altament recomanable que evitis el tabac, ja que pot afectar molt negativament encara que no hi hagi cap altre factor de risc. Podeu perjudicar la cicatrització, reduir l'aportació sanguínia, disminuir les defenses davant de bacteris o afectar la salut de l'implant a llarg termini. Això darrer està àmpliament evidenciat per estudis que indiquen més possibilitats de tenir infeccions als implants quan s'és fumador.

L'organisme pot rebutjar l'implant?

A Ahoa, el 98,4% dels implants són exitosos. El procediment de cirurgia virtual guiada, juntament amb la qualitat dels materials que utilitzem, com els implants Premium Nobel Biocare, asseguren que els implants s'integrin correctament a l'estructura òssia després de col·locar-los. En els casos en què no hi ha un resultat positiu se sol deure a infeccions, deficiències vasculars o alteracions dels processos de cicatrització (molt vinculades a fumadors), així com a situacions de mala qualitat de l'os.

Quant de temps durarà l'implant?

Els implants no tenen data de caducitat. Hi ha pacients que porten la mateixa pròtesi des de fa més de cinquanta anys. Els avenços en tecnologia i materials permeten oferir uns resultats impensables fa uns anys, tant en estètica com en funcionalitat i durabilitat. Unes cures bàsiques d'higiene i les visites regulars al teu dentista t'ajudaran a conservar els implants durant tota la vida.

El procés dimplantació és dolorós?

No. Les molèsties associades al procediment són mínimes. Apliquem anestèsia local durant la intervenció, perquè el pacient no noti cap mena de dolor. En els casos en què la intervenció genera molta ansietat, podem aplicar tècniques de relaxació i sedació conscient, perquè el pacient estigui totalment relaxat i tranquil. D'aquesta manera durant la cirurgia estarà adormit i no tindrà cap noció del que es fa, i després gaudirà d'una memòria vaga del que ha passat no tenint cap mal record associat al tractament. Això ha demostrat generar un reforç positiu en els nostres pacients, que de forma espontània redueixen els índexs d'ansietat en les visites de tractament posteriors.

Estètica del somriure i facetes de porcellana

Com es pot millorar l'estètica del somriure de manera senzilla i definitiva?

A partir de l'estudi i l'anàlisi del teu somriure, t'explicarem com millorar la forma, la mida i/o el color de les teves dents, cercant sempre l'harmonia del teu nou somriure en relació amb la teva cara i les teves faccions. I ho aconseguirem utilitzant carilles de ceràmica, microcarilles i fins i tot lents de contacte, sense necessitat de tallar la dent i amb les millors ceràmiques disponibles al camp de l'odontologia estètica.

Quant de temps es necessita per fer el tractament de carilles de ceràmica?

Generalment amb dues visites és suficient. A la primera visita prepararem les teves dents segons la planificació feta prèviament a partir de fotografies, d'un encerat diagnòstic i de la simulació per ordinador del teu somriure. A la segona i última visita col·locarem les facetes de ceràmica, amb les quals obtindràs les dents boniques que sempre has desitjat.

Hi ha algun problema en llimar les dents per posar les carilles?

Oblida't de les clàssiques fundes! A la clínica odontològica Ahoa passem pàgina als tallats agressius de les dents practicant una odontologia mínimament invasiva i, sempre que el cas ho permet, apliquem l'odontologia adhesiva sobre esmalt per rehabilitar les dents mitjançant carilles. En tractar-se d'un tractament extremadament conservador, les teves dents no quedaran debilitats.

Quin preu aproximat pot tindre?

Entre 2.000 € i 6.000 €, en funció de les necessitats i del nombre de dents que s'hagin d'incloure a la millora del somriure. Normalment són entre 4 i 8 dents, a mode orientatiu.

No hi ha cap solució estandarditzada per aconseguir unes dents boniques i blanques. Si bé és cert que per obtenir un somriure nou i radiant són necessàries un mínim de 4 facetes dentals, normalment s'han de col·locar entre 6 i 8 facetes dentals per aconseguir el millor dels somriures.

Quines cures són necessàries després del tractament de carilles?

Pocs i senzills, encara que molt importants. Has de seguir la mateixa higiene diària i la mateixa alimentació que amb les dents naturals. Un cop col·locades les noves facetes dentals ens assegurarem que coneixes bé les tècniques d'higiene oral. I recorda, no facis amb les teves facetes de ceràmica el que no faries amb les teves dents naturals!

Pròtesi dental, rehabilitació total de la boca

Què vol dir la rehabilitació total d'una boca?

Bàsicament, es tracta de tornar l'estat de salut oral, funció i estètica dental que per raons diferents hagis pogut perdre. Ho farem reposant les dents absents, recuperant la mida i les formes perdudes de la seva dentició… En definitiva, tot el necessari per millorar la funció de la teva boca, la masticació dels aliments i perquè tornis a projectar un somriure bonic i agradable.

Es pot fer encara que quedin poques dents i estiguin gastades?

Si ets conscient del deteriorament de la teva boca, dubtes si la teva situació és irreversible i no saps com posar-hi remei… deixa de patir i passa a l'acció, perquè sempre hi ha una solució possible. A la clínica odontològica Ahoa ens agraden els desafiaments i volem fer del teu cas el nostre nou repte.

És millor utilitzar les dents o és millor treure'ls i posar-hi implants dentals?

Desafortunadament, no hi ha una resposta universal per a tots els casos. Per això a la clínica odontològica Ahoa, i després d'un estudi minuciós del teu cas, et presentarem les opcions de tractament que millor resolguin el teu problema bucal, sempre amb la premissa que preferim una dent sana que la millor dels implants.

És un tractament que durarà tota la vida?

Ni el cotxe més car, ni la nevera de darrera generació ni la rehabilitació protèsica dissenyada pels millors especialistes dentals són per a tota la vida. En som conscients, i per aquest motiu a la clínica odontològica Ahoa treballem amb els millors materials i apliquem les tècniques més avançades, per augmentar tot el possible la vida mitjana de les nostres pròtesis dentals, des d'una simple corona ceràmica fins a una rehabilitació protèsica completa.

Quines cures hauré de tenir un cop hagi finalitzat el tractament?

Pocs i senzills, encara que molt importants. Hauràs d'obsequiar les teves dents amb una rutina d'higiene dental diària, com t'explicarem en finalitzar el tractament, i establirem unes visites de revisió periòdiques (una o dues vegades l'any). És molt senzill.

Endodòncia (infecció i/o dolor del nervi)

Cal tractar el nervi en una dent amb càries encara que no faci mal?

No sempre està indicat. De vegades les dents amb càries no fan mal. Si la càries arriba fins al nervi, llavors sí que es produeix dolor. Altres vegades, netejant la càries s'arriba al nervi, en aquests casos cal fer el tractament de conductes.

Per què pot continuar fent mal una dent endodonciada?

És una pregunta molt comú: Si m'han matat el nervi, com pot fer mal? Les dents estan envoltades de teixits que segueixen vius, i en matar el nervi es fa com una ferida que ha de guarir. El temps de recuperació és diferent. De vegades pot passar que no es trobi un conducte. Una altra causa pot ser una fissura, i les fissures no es curen, encara que matant el nervi disminueixen les molèsties.

Quines opcions tenim de guarir-lo si segueix molestant després de l'endodòncia?

La primera opció sempre és el retratament: Tornar a netejar el farciment de les arrels, desinfectar, tornar a emplenar i esperar. La següent opció, si una infecció no es guareix, és fer la cirurgia periapical. És un tractament per netejar la infecció directament a les arrels de la dent.

La infecció d'una dent no es guareix amb antibiòtic?

No. L'antibiòtic guareix la fase més aguda de la infecció, però cal eliminar la causa de la infecció. Pot ser perquè la càries ha arribat al nervi i s'ha infectat, perquè el tractament s'ha reinfectat, per una arrel que no s'ha netejat bé o per un empastament mal segellat.

Quin risc hi ha als molars endodonciats si no es posa una funda o corona?

Les peces endodonciades són dents que estan més afeblides; estan “com deshidratats”. Si en algun moment masteguem una cosa molt dura, o la utilitzem amb més freqüència que les altres, són peces més sensibles a patir una fractura. El més recomanable és recobrir-les amb una funda.

Càries i empastos

Una dent amb càries sempre fa mal?

No. La sensibilitat bucal a cada persona és diferent. Hi ha persones que amb càries molt petites tenen sensibilitat, i hi ha gent a qui mai no els dol res fins que la càries és molt gran.

Com sabem que la dent té una càries?

Les càries es diagnostiquen en una revisió. La manera més comuna és mitjançant radiografies, com una ortopantomografia per tenir una visió general, i amb radiografies intrabucals per determinar les càries que hi ha entre les dents, arrels…

Els empastaments blancs són per a tota la vida?

Cap material és per a tota la vida. Si mantens una higiene correcta, vas a les revisions i et fan les higienes recomanades duraran més temps, però sempre poden patir una fractura. A més, el fet de fer-se un empastament no significa que aquesta dent no pugui tenir una càries una altra vegada.

Si em fa molt de mal una mola després de fer un empastament, quin pot ser el problema?

L'obturació és necessària perquè traiem la càries i cal tapar el forat, però de vegades la càries és molt gran i el nervi s'inflama. La inflamació pot ser temporal i el dolor se'n va. Altres vegades el dolor persisteix i cal matar el nervi.

Si se'm queda menjar entre l'empaste i la dent, què es pot fer?

De vegades cal repetir la reconstrucció per adaptar la unió de les dents. De vegades, però, cal fer una corona o funda per reconstruir el punt de contacte.

Sagnat de les genives

Per què pot fer mal una neteja de boca?

La higiene dental pot molestar a causa de les genives, i sobretot si hi ha present recessió gingival. Si durant el procés aparegués dolor, es pot abaixar la intensitat del motor ultrasònic i fins i tot es pot administrar anestèsia.

La sensibilitat dental està relacionada amb un problema de les genives?

Una de les causes de la sensibilitat dental pot ser lexposició de la dentina radicular per recessió gingival, és a dir, que una petita part de larrel quedi desprotegida. El dolor apareix quan arriba a l'arrel un estímul extern (canvis de temperatura, raspallat…). També pot aparèixer sensibilitat dental per inflamació de la geniva, ja que aquesta s'enlaira de la dent.

D'on ve el sagnat de les genives?

Les genives sagnen per culpa d'una mala tècnica de raspallat, que provoca l'acumulació de placa bacteriana, i per la presència de tosca, amb la qual cosa apareix un color vermellós i inflor de les genives. Aquest quadre normalment també produeix mal alè.

Com es tracta el problema de genives?

Si tenim gingivitis, és a dir, inflamació reversible de les genives, la podrem tractar amb una bona tècnica de raspallat i amb una higiene professional.

Si al contrari, patim de periodontitis (inicial, moderada o avançada) amb moviment d'alguna de les dents o sense, haurem de consultar l'especialista per buscar l'origen de la malaltia i tractar-la segons les necessitats: des de millorar la tècnica de raspallat i realitzar raspats fins a la necessitat de fer un cultiu microbiològic per saber quins bacteris són els causants de la periodontitis.

La malaltia de les genives es guareix per sempre?

La malaltia de les genives, a la gingivitis (inflamació reversible) es cura sempre que es controli amb un bon raspallat. La periodontitis, en canvi, no es guareix, però es pot evitar que arribi a estats més avançats. El que sí que és cert és que hi pot haver un estat de salut gingival, encara amb presència de mobilitat dental. En qualsevol cas, tindrem les genives fortes només amb un bon raspallat i sense factors externs, com el tabac.

La cigarreta electrònica és millor que la cigarreta per a les genives?

Està en discussió l'ús del cigar electrònic a nivell de salut general, ja que s'està demostrant que també és lesiu. La cigarreta electrònica també conté substàncies nocives, com la nicotina, àcids orgànics, heptilat d'etil, àcid cítric… per la qual cosa es considera que aquests components i els hàbits bucodentals d'una persona molt fumadora segueixen sent perjudicials per a les genives.

Promocions per a empreses

Hi ha promocions per a empreses?

Sí, tenim plans especials per a empreses. Per exemple, Inditex, Hard Rock Cafè o Cadena Ser són algunes de les companyies que han confiat en Ahoa. Contacta amb nosaltres i t´oferirem sense compromís un pla de descomptes i promocions adaptat a la teva empresa.

Facilitats de pagament

Els tractaments es podran abonar segons les necessitats de cada pacient. Podem oferir facilitats de pagament, així com un finançament a mida sense cost afegit pel pacient. Consulteu-nos sense compromís.

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA