Els remeis i solucions més eficaces contra el mal alè

[vc_row][vc_column][vc_column_text] T'aixeques als matins amb la sensació que el teu alè desprèn mala olor? Aleshores és probable que pateixis halitosi, un problema que afecta o ha afectat en algun moment a més de la meitat de la població.

Encara que l'halitosi, o mal alè, pot tenir diferents causes, en el 90% dels casos s'origina a la boca, derivada d'una gingivitis, periodontitis, càries... Hi ha algunes malalties de l'aparell digestiu o sistèmiques que també poden provocar mal alè, però és menys freqüent.

Una mala higiene bucodental és una altra de les principals causes del mal alè. Això no vol dir necessàriament que ens rentem les dents amb poca freqüència, sinó que ho fem de forma incorrecta o incompleta. Per exemple, potser ens raspallem les dents, però no passem un fil dental, o necessitem un col·lutori i no ho estem usant, o estem utilitzant els productes incorrectes per a nosaltres.

Hem de recordar que el mal alè prové de la fermentació que fan els bacteris durant la nit de les restes daliments que puguin quedar. Per això és tan important una higiene a fons a les nits, perquè la capacitat d'autoneteja de la boca desapareix, la secreció de saliva disminueix i no hi ha moviments de llengua i llavis que arrosseguen part de la placa dental.

A més, en un estudi de la Universitat de Michigan es va descobrir que certs bacteris són capaços de descompondre aliments proteics i grassos, la qual cosa produeix compostos derivats del sofre que són el que provoca la mala olor a la boca. Aquests bacteris es troben a la part posterior de la llengua, una zona on arriba menys saliva, per la qual cosa les condicions són diferents de la resta de la boca i es desenvolupa una flora bacteriana diferent.

Algunes substàncies, com ara el tabac, l'alcohol o certs medicaments, també poden provocar halitosi.

Com podem evitar el mal alè?

Per combatre el mal alè el més important és un diagnòstic correcte de la causa (gingivitis, periodontitis, origen digestiu…), ja que si no sabem què el provoca, no podem eliminar el problema d'arrel. Un cop el teu dentista t'hagi diagnosticat i recomanat el tractament per al problema, el pots complementar amb aquestes recomanacions i amb algun remei casolà que t'expliquem més avall.

  • Cuida la teva higiene bucal. Revisa els teus hàbits d'higiene per comprovar que són correctes i suficients, i passa't el fil dental almenys una vegada al dia.
  • Assegura't que el teu raspall de dents sigui el més adequat per a tu, i consulta el teu dentista sobre l'ús d'un col·lutori.
  • Utilitza un raspall especial per netejar la llengua, especialment la part posterior.
  • Fes-te una neteja bucodental com a mínim cada sis mesos.
  • Consulta el teu dentista sobre el ús de probiòtics per recuperar lequilibri de la flora oral.

A més, és recomanable evitar alguns aliments que provoquen mal alè, per exemple el bròquil, l'all, la ceba, el suc de pinya o de tomàquet, els lactis o els aliments rics en sucres.

Remeis casolans per combatre el mal alè

[/vc_column_text][iconbox icon=»wb-tea» i_color=»#4e70cf» title=»Infusions de te verd»]Segons un estudi, el te verd ajuda a combatre el mal alè gràcies als polifenols que conté. és un dels remeis tradicionals més efectius contra el mal alè, ja que té un efecte antibacterià i refresca la boca.[/iconbox][iconbox icon="wb-coffeebean" ]Al contrari del que es pensava, un estudi demostra que el cafè no causa halitosi, ia més el seu extracte pot inhibir el bacteri que el provoca. julivert, api, menta, alvocat… És a dir, aliments amb un alt índex de clorofil·la, ens ajuden a neutralitzar el mal alè, netegen i refresquen. title=»Alga chlorella»]A més d'altres efectes beneficiosos, l'alt contingut en clorofil·la d'aquesta alga té un efecte antibacterià potent. Es pot ingerir en comprimits. . La farigola és especialment indicada per a esbandidas bucals.[/iconbox][vc_column_text]Les infusions de menta, anís, sàlvia, romaní o farigola refresquen i tenen efectes antibacterians. La farigola és especialment indicada per a esbandidas bucals.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Els nostres serveis

Finançament
a mida

Pàrquing i
wifi gratuïts

ulleres 3D
antiestrès

Tecnologia
avançada

Targeta de
fidelització

Conveni
amb empreses

Vols concertar una cita?

truca al 93 343 66 41, o omple les teves dades al formulari i et trucarem nosaltres.

Deixeu aquest camp en blanc

Responsable: Icercaib, SL Finalitat: Donar resposta a les consultes i la gestió de cites o altres peticions d'informació. Legitimació: Consentiment de linteressat. Drets: No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional.

Gran Via de les Corts Catalanes, 620, àtic 1r
08007 Barcelona
Tel: 933 43 66 41
Correu electrònic: clinica@ahoa.es
RESERVAR CITA